Pazar, Mayıs 5, 2024
Gündem

Almanya Hareketliliği Öncesi Proje Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yurtdışı çıkış öncesi hareketliliğe katılacak katılımcılara yönelik yurtdışı çıkış öncesi proje bilgilendirme toplantısı İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail KILINÇ başkanlığında Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilmekte olan Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında  8 öğrenci ve 18 öğretmenden oluşan  26 katılımcı  Almanya’nın Essen Kentinde Öğrenci Grup hareketliliği ve Öğretmen İşbaşı Gözlem faaliyetlerine katılacak. 11 Haziranda başlayacak olan hareketlilik 7 gün devam edecek.

Okulların  Erasmus+ fırsatlarından yararlanabilmesi için akreditasyon  ideal bir fırsattır. Bu kapsamda Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün   Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi olmak üzere üç alanda akreditasyonu bulunuyor.

Öğrencilerin Matematik dersinde başarılı olmasını engelleyen nedenleri tanılamak, teşhis ve tedavi basamaklarını oluşturmak, Temel Matematik becerilerini geliştirmek, Matematik okuryazarlığını artırmak” ve  “Okullarımızda STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) alanlarına ilgi duyan, yenilikçi, girişimci, yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirmek ve STEM’e dair farkındalık oluşturmak” temaları doğrultusunda yapılacak olan hareketlilik Almanya’nın Essen Kentinde 26 katılımcı ile  7 gün sürecek.

Akreditasyon hareketliliğine Karaman merkezi ve ilçelerden  Matematik, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji Tasarım, Fizik Kimya, Biyoloji branşlarından ve farklı kademelerdeki okullardan öğrenci ve öğretmenler katılacak.

Okul eğitimi hareketliliği, öğretmenlere, öğrencilere ve okul eğitimindeki personele öğretme becerilerini geliştirmek ve eğitim, öğretim konusunda daha fazla Avrupalı bakış açısını deneyimlemek ve gelecekte  inanılmaz kariyer fırsatları sunmaktadır.

Bu faaliyetler daha açık fikirli, uluslararası deneyimli ve yüksek vasıflı geleceğin profesyonellerini geliştirmeye yardımcı olmaktadır.

Erasmus+ sadece eğitim açısından  fayda sağlamakla kalmayıp aynı zamanda kültürler arası farkındalık ve anlayış yoluyla sosyal uyumu teşvik etmekte, nesiller arası köprü kurulmasına, engellerin yıkılmasına ve temel konularda diyaloğun teşvik edilmesine yardımcı olmaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir