Pazar, Mayıs 19, 2024
Gündem

DYK Sınavlarıyla Öğrenci Gelişimine Yönelik Stratejiler Belirleniyor

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Koordinasyonunda Gerçekleştirilen DYK Sınavlarıyla Öğrenci Gelişimine Yönelik Stratejiler Belirleniyor.

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinesinde gerçekleştirilen DYK 1.Tam Kapsam Değerlendirme Sınavı, ilimiz genelinde 12 Ocak 2024 tarihinde saat 10.00’da düzenlenmiş olup, 55 okuldan 8, 11, 12. sınıf düzeyinde toplamda 2566 öğrencinin katılımıyla başarıyla tamamlanmıştır.
Bu sınavlar, Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında öğrencilere pekiştirme imkânı sağlarken, geri kaldıkları derslerde de açığı kapatma fırsatı sunmaktadır. DYK Sınavlarının uygulanmasıyla birlikte eğitimde yenilikçi bir bakış açısı oluşturularak, eğitim sürecinin sağlıklı temellere oturtulması, eksik öğrenmelerin tespit edilmesi ve alınacak önlemlerle öğrencilerin özgüvenlerinin artırılması hedeflenmektedir.

Eğitim-öğretim yılı içerisinde 4 kez yapılması planlanan sınavlar, öğrencilerin süreç içindeki gelişimini takip etmeyi amaçlamaktadır. Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi AR-GE birimi koordinasyonunda, tüm kurs merkezlerinde il düzeyinde eş zamanlı olarak ölçme ve değerlendirme uygulamaları yapılmaktadır.

İlk olarak 10 Eylül 2023 tarihinde saat 10.00’da uygulanan DYK Hazır Bulunuşluk Sınavı’na ise 8. sınıf düzeyinde 824; 11, 12. sınıf ve mezunlar düzeyinde 1.100 olmak üzere toplamda 1.924 öğrenci katılmıştır. Bu sınavın ardından elde edilen veriler, kurs merkezi müdürlükleriyle paylaşılarak, öğrenci ve okul karneleri üzerinden sınav analiz raporu oluşturulmuştur.

Sınav analizi raporları, kurs merkezi müdürlükleri tarafından değerlendirilerek, eksikliği tespit edilen konu ve kazanımların tamamlanması için ilgili alan/zümre öğretmenleri tarafından gerekli önlemler alınmaktadır. Bu süreç, öğrencilerin süreç odaklı bir ölçme sistemi ile gelişimlerinin titizlikle takip edilmesini sağlamak amacına yöneliktir.

DYK 1.Tam Kapsam Değerlendirme Sınavı’ndan elde edilen verilerin değerlendirilmesi sonrasında öğrenci ve okul karneleri, kurs merkezi müdürlükleriyle paylaşılacak olup, bu bilgilerin üzerinden öğrenci gelişimine yönelik daha etkili stratejiler belirlenecektir.

One thought on “DYK Sınavlarıyla Öğrenci Gelişimine Yönelik Stratejiler Belirleniyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir